Siirry sisältöön

Koulutukset

Hankeverkoston tapaamiset

Tervetuloa Ilo kasvaa ulkona-hankkeen jäähyväiskiertueelle pikkujoulujen merkeissä!

Muistellaan menneitä, jaetaan nykyistä, katsotaan tulevaan. Tarjolla glögiä ja piparkakkuja. Jokainen osallistuja saa mukaansa uunituoreen Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjan.
Mukaan mahtuu 20 henkilöä/tapaaminen.

Huom! Jos olet ollut mukana tekemässä käsikirjaa, älä ilmoittaudu linkin kautta – saat oman ilmoittautumislinkin sähköpostiisi viimeistään 1.12.2021.

  • Tampere 15.12.2021 klo16-18, Kulttuuritalo Laikku
  • Oulu 16.12.2021 klo18-20 – Alaköökin piha.

 

Hankeverkosto on valtakunnallinen ja asuin- tai työpaikkakunnasta riippumaton. Jäsenet saavat uutiskirjeitä ja pääsevät vaikuttamaan hankkeeeseen, mm. tulevaa julkaisua suunnittelemalla. Ilmoittautuminen verkostoon on päättynyt.

Ilmoittautuminen pikkujouluihin

Tule kouluttautumaan!

Metsään meni! on Opetushallituksen rahoittama ja maksuton täydennyskoulutussarja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen parissa työskenteleville henkilöille.

Metsään meni! -hankkeessa luodaan luontotoiminnasta monipuolinen työtapa ja oppimisympäristö, jossa toiminta perustuu varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman perusteisiin. Tavoitteena on saada luontotoiminta säännölliseksi osaksi ryhmien ja yksiköiden toimintakulttuuria ja vahvistaa laajasti henkilöstön pedagogista osaamista sen parissa.

Kohderyhmänä ovat erityisesti luontotoimintaa aloittavat opettajat ja kasvattajat. Koulutuksissa on huomioitu alle 3-vuotiaiden ja 3–5-vuotiaiden kanssa työskentelevät sekä esiopetusikäiset, kaksivuotista esiopetuskokeilua unohtamatta.

Hanke on valtakunnallinen ja koulutuksia toteutetaan eri paikkakunnilla ympäri Suomea, jotta ne ovat mahdollisimman laajasti saavutettavissa. Koulutussarja sisältää 5 eri koulutusmoduulia, jotka toteutetaan vuoden 2022 aikana.

 

Metsään meni!-koulutukset:

Kaikki koulutukset klo 9.00-15.00, valitse sinulle sopiva päivä!

Ilmoittatutuminen kevään koulutuksiin on jo alkanut!

1. Vahvasti ulkona!

Webinaarimuotoinen koulutus luo pedagogista viitekehystä ulkona oppimiselle mm. toimintaprosessin, lasten osallisuuden ja pedagogisen dokumentoinnin näkökulmasta. Lähdetään juurruttamaan luontotoimintaa osaksi koko yksikön toimintakulttuuria inspiroivien tehtävien kautta.

Koulutus: SYKLI ja Suomen Latu.

1-3v.webinaari 25. tai 27.1.2022
3-5v.webinaari 1. tai 3.2.2022
Esiopetus webinaari 7. tai 8.2.2022

2. Tuumasta toimeen ja luontoon!

Lähiopetuksena toteutettava menetelmäkoulutus käsittelee ensimmäisen koulutusosan teemoja käytännössä ja itse kokeillen. Monipuolinen kokonaisuus sisältää innostavia käytännön ideoita, jotka on helppo toteuttaa ilman suuria materiaalihankintoja. Jokainen koulutuksen suorittanut saa Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjan.

Koulutus: SYKLI ja Suomen Latu.

1-3v Savonlinna 24.2.2022
1-3v Kouvola 10.3.2022
1-3v Rovaniemi 13.4.2022

3-5v Savonlinna 25.2.2022
3-5v Jyväskylä 24.3.2022
3-5v Rauma 30.3.2022

Esiopetus Espoo 8.3.2022
Esiopetus Jyväskylä 25.3.2022
Esiopetus Rovaniemi 14.4.2022

3. Opi seikkaillen ja taiteillen

Lähiopetuksen teemana ovat ryhmäytyminen ja lapsilähtöisyys, joihin paneudutaan seikkailupedagogiikan ja taidekasvatuksen näkökulmasta. Lähiluonnosta alkaa seikkailu, joka tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia, joilla on lasta ja ryhmää vahvistava merkitys. Jokainen koulutuksen suorittanut saa Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjan.

Koulutus: Sykli ja Seikkailutaidekoulu.

Koulutukset lokakuu 2022: PK-seutu, Hämeenlinna ja Oulu

4. Vahvuus edellä puuhun!

Lähikoulutuksen teemoina ovat positiivinen kasvatus ja osallisuus, joihin jokaisella lapsella on oikeus kaikissa oppimisympäristöissä. Koulutus tukee pedagogisen dokumentoinnin ja suunnitelmien laatimista huomioiden lasten tarpeet, mielipiteet ja vahvuudet. Jokainen koulutuksen suorittanut saa Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjan.

Koulutus: Sykli, Tiia Trogen ja Kielinuppu.

Koulutukset syyskuu 2022: Turku, Lahti ja Tampere

5. Tulevaisuuden tekijät!

Suunnitelmallinen, pitkäjänteinen ja pedagogisesti kokonaisvaltainen luonnossa toimiminen tukee Ekososiaalisen sivistyksen pyrkimyksiä. Tavoitteena on nähdä luonto kokonaisvaltaisena hyvinvoinnin lähteenä kaikille ikään tai kulttuuriin katsomatta. Voimaannutaan yhdessä luonnossa ja luonnosta. Tutustutaan toiminnallisesti Agenda 2030 tavoitteisiin. Jokainen koulutuksen suorittanut saa Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjan.

Koulutus: Sykli ja Suomen Latu.

Koulutukset loka-marraskuu 2022: Kouvola, Kotka ja PK-seutu

Ulko-opet ry:n toiminta

Hankekumppanimme Ulko-opet ry kokoaa yhteen ulkona ja luonnossa opettamisesta ja kasvattamisesta kiinnostuneet. Ulko-opet järjestää alueellisia tapaamisia eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Suomen Ladun lastentoiminnan koulutukset

– Metsämörri
– Tunteet hukassa
– Luonto toimintaympäristönä
– Luonnossa kotonaan
– Muumien ulkoilukoulut
– Kysy myös lyhyempiä työpajoja ja teille räätälöityjä kokonaisuuksia!

Lue lisää

Syklin ympäristökasvatuksen koulutukset ulkona oppimisen painotuksella vuonna 2021

Pääkaupunkiseutu 2/2022-5/2023 Museo- ja lulttuurialan painotus

Pääkaupunkiseutu 2/2022-5/2023 Ulkonaoppimisen painotus

Kouvola 2/2022-5/2023 Ulkonaoppimisen painotus

Lue lisää