Siirry sisältöön

Materiaalit

Ilo kasvaa ulkona -leikkikortit

Ilo kasvaa ulkona -leikkikortit on suunnattu varhaiskasvatusikäisille lapsille. Kortit ovat jatkumo esi- ja perusopetusikäisten #ULKOLUOKKA -leikkikorteille. Korttien leikeissä hyödynnetään upeita lajikortteja, jotka voit tulostaa alempaa tältä sivulta.

Leikkikortteja voi hyödyntää monin tavoin varhaiskasvatuksen luontotoiminnassa. Leikkien myötä lasten motoriset taidot, osallisuuden kokemukset sekä luontosuhde vahvistuvat ja varhaiskasvatussuunnitelman oppimisen alueet toteutuvat kuin huomaamatta!

Leikkikortit, A5-koko

Ilo kasvaa ulkona -aistikortit

Luonto on ihmeellisen ihana kuunnellen, katsellen, haistellen, maistellen ja tunnustellen. Ilo kasvaa ulkona -aistikortit innostavat varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen ryhmiä luontoon liikkumaan ja oppimaan. Aistikorttien tehtäviä voi toteuttaa joko ilman materiaaleja tai hyvin vähillä materiaaleilla.

Ilo kasvaa ulkona -aistikorttien leikit ja tehtävät tukevat monipuolisesti lasten kasvua ja kehitystä. Tehtävät saavat kehon liikkeelle ja mielikuvituksen lentoon!

Aistikortit, A5-koko

Lajikortit

Kaikki #ULKOLUOKKA- hankkeessa (2016-2018) sekä Ilo kasvaa ulkona- hankkeessa (2019-2021) tuotetut nelikieliset lajikortit yhteeen koottuna.

Kevään 2021 uutuuksia:
nisäkkäiden poikasia, lintujen munia ja poikasia,  sammakon ja perhosen muodonmuutos…

Lajikortit

ULOS-UT-OUT -työpaja

Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma ULOS – UT – OUT  (15.-17.6-2021) järjestettiin tänä vuonna virtuaalisena, ja Ilo kasvaa ulkona-hanke oli mukana kahden työpajan voimin.

Tunnelmapaloja on jaettu sosiaalisen median kanavillamme.

Ja nyt linkin takaa löytyy työpajan ulkona toteutettu osio kokonaisuudessaan.

ULOS-UT-OUT-työpajan ulkotehtävät

Loikkaa ulkoluokkaan -opas ulkona opettamiseen

“Loikkaa ulkoluokkaan” on Syklin hallinnoimassa #ULKOLUOKKA – hankkeessa tuotettu opas opettajalle, joka tahtoo opettaa ulkona. Se toimii alkusysäyksenä ulkoluokkailusta kiinnostuneille ja vahvistuksena säännöllisesti ulkona opettaville.

Julkaisun kirjoittamiseen on osallistunut huikea joukko ulkona opettavia opettajia, alan tutkijoita, kouluttajia ja ulkona oppimista tukevia tahoja.

Oppaan löydät täältä

#Ulkoluokka -leikkikortit

#ULKOLUOKKA -hankkeessa tuotetuissa leikkikorteissa on 32 opettavaista leikkiä ulko-opetukseen. Leikit on valittu niin, että tarvitset vain leikkikortit ja #ULKOLUOKKA-lajikortit ja ulkona opettaminen onnistuu.
Leikit soveltuvat esiopetuksesta yläkouluun.

Leikkikortit löydät täältä

Liikettä lähiluonnossa

Suomen Ladun perheliikuntasivuilla on runsaasti ideoita ja toimintamalleja, jotka sopivat perheiden ulkoilun lisäksi myös varhaiskasvatukseen ja koululuokille. Tulosta käyttöösi bingoalustat tai luontokuntosalitaulut, inspiroidu pihapelivideoista tai suunnittele oma linturetki!

Poimi suosikkisi perheliikuntavinkeistä

Ulkoiluvinkkejä varhaiskasvatukseen, kouluihin ja perheille

Pihat, puistot ja lähiluonto ovat aina avoinna. Suomen Ladun sivuilta löydät vinkkejä niin varhaiskasvatuksen ja koulujen ammattilaisille kuin perheille, opetukseen ja vapaa-aikaan.

Lasten ja perheiden ulkoiluvinkit

Mappa.fi

Tukimateriaalia kestävän kehityksen kasvatukseen, sekä ympäristökasvatukseen.
Hakutulokset aukeavat uuteen ikkunaan/välilehteen.