Siirry sisältöön

Materiaalit

Leikkejä ja tehtäviä

Tähän julkaisuun on kerätty ulkona toteutettavia leikkejä ja tehtäviä. Kaikissa leikeissä hyödynnetään #ULKOLUOKKA- lajikortteja, jotka voit tulostaa itsellesi maksutta (linkki alempana tällä sivulla).

Osan leikeistä olemme kehittäneet #ULKOLUOKKA-hankkeen leikkien pohjalta ja osa on varhaiskasvattajien ja opettajien lähettämiä vinkkejä Ilo kasvaa ulkona -hankkeen käyttöön. Toivottavasti nämä toimivat inspiraation lähteinä myös uusien sovellusideoiden keksimiseen!

Lajikorttileikkejä varhaiskasvatukseen

Lajikortit

#ULKOLUOKKA -hankkeessa tuotetut lajikortit

#ULKOLUOKKA lajikortit

Loikkaa ulkoluokkaan -opas ulkona opettamiseen

“Loikkaa ulkoluokkaan” on Syklin hallinnoimassa #ULKOLUOKKA – hankkeessa tuotettu opas opettajalle, joka tahtoo opettaa ulkona. Se toimii alkusysäyksenä ulkoluokkailusta kiinnostuneille ja vahvistuksena säännöllisesti ulkona opettaville.

Julkaisun kirjoittamiseen on osallistunut huikea joukko ulkona opettavia opettajia, alan tutkijoita, kouluttajia ja ulkona oppimista tukevia tahoja.

Oppaan löydät täältä

#Ulkoluokka -leikkikortit

#ULKOLUOKKA -hankkeessa tuotetuissa leikkikorteissa on 32 opettavaista leikkiä ulko-opetukseen. Leikit on valittu niin, että tarvitset vain leikkikortit ja #ULKOLUOKKA-lajikortit ja ulkona opettaminen onnistuu.
Leikit soveltuvat esikoulusta yläkouluun.

Leikkikortit löydät täältä

Liikettä lähiluonnossa

Suomen Ladun perheliikuntasivuilla on runsaasti ideoita ja toimintamalleja, jotka sopivat perheiden ulkoilun lisäksi myös varhaiskasvatukseen ja koululuokille. Tulosta käyttöösi bingoalustat tai luontokuntosalitaulut, inspiroidu pihapelivideoista tai suunnittele oma linturetki!

Poimi suosikkisi perheliikuntavinkeistä

Ulkoiluvinkkejä varhaiskasvatukseen, kouluihin ja perheille

Pihat, puistot ja lähiluonto ovat aina avoinna. Suomen Ladun sivuilta löydät vinkkejä niin varhaiskasvatuksen ja koulujen ammattilaisille kuin perheille, opetukseen ja vapaa-aikaan.

Lasten ja perheiden ulkoiluvinkit

Mappa.fi

Tukimateriaalia kestävän kehityksen kasvatukseen, sekä ympäristökasvatukseen.
Hakutulokset aukeavat uuteen ikkunaan/välilehteen.