Siirry sisältöön

Vieraskynä: Piippolan vaarin puutarha -satukirja

 

Piippolan vaarin puutarha -satukirja on Upseerin päiväkodin lasten saduttamalla kerätty ja kuvittama tarina. Nyt oli oikea hetki kerätä lasten kokemuksia, toiveita ja unelmia puutarhasta, joka syntyi, kun Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus lähti mukaan Kivikeijut ja Käpykököt kaupunkiviljelypilottiin vuonna 2018.  Kaupunkiviljely on yksi menetelmä, jonka avulla kestävän elämän taitoja voidaan oppia yhdessä lasten kanssa. Tarinan mukana pääsee puutarhamatkalle esikasvatuksesta sadonkorjuuseen saakka, puutarhaunelmia unohtamatta .

Kirjan myötä halusimme laittaa hyvän kiertämään ja jakaa samalla tietoa kaupunkiviljelystä, ympäristökasvatustoiminnasta, yhdessä tekemisen ilosta sekä kestävän kehityksen työstä.  Mahtavaa tukea ympäristökasvatustoiminnalle olemme saaneet myös teidän ideoistanne. 

Meillä kaikilla on mahdollisuus olla vaikuttamassa siihen miltä tulevaisuus maapallolla näyttää.   

Lahjoituksen toteutumista ovat olleet mahdollistamassa JEV-säätiö, Kymin osakeyhtiön satavuotissäätiö ja Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus. 

Teksti ja kuvat:

Anu Honkanen, Kati Laaksonen ja Upseerin päiväkodin multasormet 

Piippolan vaarin puutarhan e-kirjan löydät täältä

Piippolan vaarin puutarha – satukirjaa ja e-kirjaa voi ostaa Kouvolan kaupungin verkkokaupasta.

Verkkokauppaan pääsee:  https://verkkokauppa.kouvola.fi/

Anu ja Kati ovat kirjoittaneet myös Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjaan tekstin Kaupunkiviljely osana luontotoimintaa.